Startsida
Rektor har ordet
Om skolan
Program
Programnyheter
Bygg- och anläggningsprogrammet
Barn- och fritidsprogrammet
El- och energiprogrammet
Fordons- och transportprogrammet
Hantverksprogrammet
Hotell- och turismprogrammet
Industritekniska programmet
Naturvetenskapsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet
Introduktionsprogram
Meriter
Kontakta oss
Handlingsplaner
Elevrådet
Hälsa och Vägledning
Förstelärare
Skolbibliotek
Körkort
Elevdatorer
Skolskjuts och boende
Lediga tjänster

 

  FLORIST
Denna inriktning ger kunskaper om och färdigheter i att kombinera olika material för att skapa blomsterarbeten av teknisk och estetisk kvalitet, samt kunskaper om krukväxter, snittblommor och övrigt förekommande material inom branschen.
Exempel på yrke: Florist
 
I floristutbildningen får du lära dig hur blommor arrangeras för olika tillfällen och att göra buketter, blomsterarrangemang, bröllops- och begravningsbinderi. Du får grundläggande kunskaper om olika växters skötsel (snittblommor och krukväxter) och hur man komponerar, planterar och sköter inomhusplanteringar. Mycket av din utbildningstid inom yrket sker ute på företag i blomsterbutiker. 
  FRISÖR
Denna inriktning ger kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer inom branschen.
Exempel på yrke: Frisöraspirant
 
Är du intresserad av människor? Tänker du på hur folk ser ut i håret? Tycker du om att prova nya frisyrer och hårfärger? Då har vi ett kreativt och intressant yrke för dig! Vi erbjuder en företagsförlagd gymnasieutbildning varvat med lektioner i skolans nya ljusa frisörsalong. Detta är utbildningen för dig med siktet inställt på ett framtida yrke som frisör.
 
Var tredje vecka läser du de gymnasiegemensamma ämnena. Du kommer även att ha teorilektioner inom frisöryrket. Utbildningens mål är att du uppnår den skicklighet som krävs för att kunna ta ditt gesällbrev som frisör och bli attraktiv på arbetsmarknaden. Företaget ger eleven en klar insikt i vad som krävs i dagens yrkesliv när det gäller yrkesskicklighet och social förmåga. På praktikplatsen utses en handledare som följer dig genom utbildningen. På företaget följer du företagets regler och arbetstider, max 8 tim/dag, 40 tim/v.
 
För att få avlägga gesällprov krävs godkänt i alla hantverkskurser samt matte, svenska, engelska och samhällskunskap. Mer information om frisöryrket hittar du på www.frisor.se.
 
Vi utför elevklippningar!
Tidsbokning görs på tfn 070-419 07 38. Telefontid mån-tors mellan kl. 09.20-15.00.

Se även

  TEXTIL DESIGN
Denna inriktning ger kunskaper om och färdigheter i konstruktion, tillverkningsmetoder och hantering av verktyg och maskiner samt kunskaper om material som används inom hantverksområdet.
Exempel på yrken: Inköpsassistent, Sömmerska, Textil och konfektion  

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta inom tillverkningsindustrin, som inköpare, textil konfektion eller sömnad. En stor del av din utbildning sker ute på företag, vilka är omsorgsfullt utvalda utifrån ditt intresseområde. Har du kontakt med ett företag inom textil design är det bra.

Du läser gymnasiegemensamma ämnen var tredje vecka och vi erbjuder också lektioner inom textil design på skolan. Du följs noga av en mentor som ansvarar för både programgemensamma karaktärsämnen och gymnasiegemensamma ämnen. Om du tycker att det här känns intressant, tveka inte utan hör av dig med en ansökan.
Välkommen! 
 
   Programstruktur
  
 

                                              Länk till programstruktur »  
2019-10-09« Tillbaka


ANSÖKNINGSKOD
   HVFRI-CWG 
Program, lärling/Florist:
   HVFLO0L-CWG  
Program, lärling/Frisör:
   HVFRI0L-CWG  
Program, lärling/Textil design: 
   HVTEX0L-CWG
Programinriktat val:
  
IMVHV-CWG  
Yrkesintroduktion:
   IMYHV-CWG  
ANSVARIG FÖR UTBILDNINGEN


SaraFrisör
Sarah Fahlcrantz 
070-419 07 38 
 

 
SaraFrisör
Alexandra Lindholm 
070-419 07 38 
 

  

LÄNKAR
  Skolverket »
  Gymnasieantagningen »
Kokarev 10,
763 34 Hallstavik

070 - 419 07 30

info@carlwahren.com