Bygg- och anläggning

Ansökningskoder

Program, lärling

BA0000L-CWG

Yrkesintroduktion

IMYBA-CWG

Programinriktat val

IMVBA-CWG

Ansvarig för utbildningen

Bygg- & anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet passar för dig som vill arbeta med att bygga, renovera och göra ombyggnationer av hus och anläggningar. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt. Du lär dig om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Inriktning Husbyggnad:

Du lär dig om byggnation och renovering av byggnader, broar och andra anläggningar. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel betongarbetare, golvläggare, murare, glastekniker, ställningsbyggare eller träarbetare. 

Inriktning Mark och anläggning:

Du lär dig om markarbeten för vägar, järnvägar och platt- och stenbeläggningar. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel väg- och anläggningsarbetare. 

Bygg- och anläggningsprogrammet får fortsatt förtroende!

Bygg- och anläggningsprogrammet på Carl Wahren Gymnasium är fortsatt branschrekommenderad skola av Byggnadsindustrins yrkesnämnd BYN. Det betyder att du som går på bygg- och anläggningsprogrammet hos oss kan vara säker på att din utbildning uppfyller branschens krav.

 

Apl

Stor del av utbildningen sker på en arbetsplats redan första året för att du snabbt ska få en klar insikt i vad som krävs i dagens yrkesliv när det gäller yrkesskicklighet och social förmåga. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare och utveckla ett brett nätverk.

Lärlingsersättning

1000kr extra i månaden

Lärlingsersättning är ett bidrag för dig som går på en utbildning på gymnasiet där delar av din utbildning är på en arbetsplats. Det är ett komplement till studiebidraget och är till för måltider och resor. Bidraget är 1 000 kronor i månaden och du får det under den tid du studerar på en gymnasial lärlingsutbildning eller en lärlingsliknande utbildning på ett introduktionsprogram.