Hantverk

Ansökningskoder

HVFRS-CWG

Program, lärling/Florist

HVFLO0L-CWG

Program, lärling/Frisör

HVFRS0L-CWG

Program, lärling/Textil design

HVTEX0L-CWG

Programinriktat val

IMVHV-CWG

Yrkesintroduktion

IMYHV-CWG

Ansvarig för utbildningen

Frisör, barberare, hår- och makeupstylist

Den här inriktningen passar dig som är kreativ och vill arbeta med människor och är intresserad av hår, mode, make-up och trender. Du kommer få kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer inom branschen. Utbildningen kombineras med både praktiska och teoretiska lektioner i skolans nya ljusa frisörsalong och på en arbetsplats. Detta är utbildningen för dig med siktet inställt på ett framtida yrke som frisör, barberare eller hår- och makeupstylist eller arbete inom därtill kopplad fackhandel.

Apl

Stor del av utbildningen sker på en arbetsplats redan första året för att du snabbt ska få en klar insikt i vad som krävs i dagens yrkesliv när det gäller yrkesskicklighet och social förmåga. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare och bygga upp din egen kundkrets tidigt inför ditt framtida arbetsliv.

Boka tid för klippning!

Vi utför elevklippningar!

Tidsbokning görs på tfn 070-419 07 38. Telefontid mån-tors mellan kl. 09.20-15.00.

Priser:

 • Klippning – 150Kr
 • Klippning elever på Carl Wahren – 60Kr
 • Toning/Färg botten (max 60ml) – Från 250kr
 • Toning/Färg hela håret (över 90ml) – Från 500kr
 • Slingor – Från 350kr
 • Flerfärgsbehandling – Från 650kr
 • Effektslingor – 50Kr/paket
 • Permanent – Från 350kr
 • Färgning av bryn – 50kr
 • Färgning av fransar – 50kr
 • Paket ögon & bryn – 80kr

Florist

Den här inriktningen passar dig som är kreativ och gillar blommor. Du kommer få kunskaper om och färdigheter i att kombinera olika material för att skapa blomsterarbeten och blomsterarrangemang för speciella tillfällen. Du kommer även lära dig om krukväxter, snittblommor och övrigt förekommande material inom branschen. Utbildningen kombineras med teoretiska lektioner i skolan och med praktisk övning på en arbetsplats. Detta är inriktningen för dig som vill arbeta inom floristyrket.

Apl

All praktisk undervisning sker på en arbetsplats redan första året för att du snabbt ska få en klar insikt i vad som krävs i dagens yrkesliv när det gäller yrkesskicklighet och social förmåga. På arbetsplatsen får du en handledare som följer dig under din utbildning i ett välplanerat nära samarbete med skolan.

Textil design

Inriktningen textil design ska ge kunskaper om och färdigheter i konstruktion, tillverkningsmetoder och hantering av verktyg och maskiner samt kunskaper om material som används inom textilbranschen. Utbildningen kombineras med teoretiska lektioner i skolan och praktisk övning på en arbetsplats. Detta är inriktningen för dig som vill arbeta inom tillverkningsindustrin, som inköpare, textil konfektion eller sömnad. Denna inriktning startar inte höstterminen 2022.

Apl

En stor del av din utbildning sker på en arbetsplats utvald efter dit intresseområde redan första året för att du snabbt ska få en klar insikt i vad som krävs inom branschen. På arbetsplatsen får du en handledare som följer dig under din utbildning i ett välplanerat nära samarbete med skolan.